Så skal vi lige holde en konfirmation. Og jeg siger

Jeg nægter at lade mig stresse

Jeg ved godt, at det er et symptom, når jeg begynder at obsesse over et eller andet stykke tøj eller en delle, men alt var i princippet ok. Selv om vi aldrig ikke har styr på forberedelserne, så er det ikke noget at panikke over. Havde jeg bestemt.

Men det vil kroppen åbenbart skide på! Vågnede i nat med alle symptomerne. Det hamrende hjerte, følelsen af ikke at kunne trække vejret, ondt i maven og katastrofetanker om, alt det, der kan gå galt…fordi jeg jo er en dårlig og utjekket person, der skuffer alle. Og træt og ubeslutsom oven i købet.

Nu ved jeg jo godt, at det ikke er hele sandheden, og at det skifter igen.

Det gjorde det så, nogenlunde da. Det, der hjalp, var to erfaringer, jeg ikke havde for et par år siden.

  • Den ene var, at Mand nu bedre forstår værdien af omgående at tage over, bare fordi jeg har brug for det. Han er af den type, der åbenbart trives bedst med at handle under pres, hvilket betyder, at han så til gengæld forvandles til hvirvelvind på duracell, når lokummet brænder. Han forstår nu bedre, at han kan hente ro til maven ved at anerkende betydningen af de småting, der sagtens kan fixes til sidst. Det er nemlig dem, der vælter læsset for mig.
  • Den anden var at lade lortet sejle og i stedet bestræbe mig på at slappe af. Min normale impuls til at forsøge at få mere kontrol er nemlig usund (ikke nødvendigvis for alle, men for mig er den). Tænk at være så weirdo, at man har psyk-ordineret ‘pligt’ til at skide på konventioner, vælge andre veje og hey, skulle man ikke tage at være lidt excentrisk?

Så jeg gik i coma og sov og sov, og nu føles hjertets banken ihvertfald bedre.