Smartass brød helt sammen i midten af oktober.

Oktober – januar

Jeg husker det som om, jeg brugte mine aftener på at gå i ring mellem børn, der skulle puttes, trøstes og snakkes med. Tit måtte jeg sidde hos Smartass, til han faldt i søvn. Når det blev sengetid vrimlede tankerne, og han kunne ikke falde i søvn. De andre to blev også kede af det og bange i den anspændte stemning, Vi talte meget.

Derefter lige noget arbejde…

Januar – februar

Jeg var konstant syg, og vi var blrvet opmærksomme på, hvor lidt Smartass spiste. Vi lokkede, truede (jeg fjols skræmte i afmagt barnet fra vid og sans ved at råbe noget om proppe slanger ned i maven på ham, hvis han blev indlagt), men det hjalp ikke. Jeg slæbte ham til hypnotisør (der kommer et indlæg med succes’eer og fiaskoer), og vi gik hos børnepsykologen.

Februar – maj

Vi kom halvakut på børnepsyk, og jeg selv blev deltidssygemeldt. Der skulle mad i ham, før de overhovedet kunne vurdere hans reelle tilstand. Hans hjerne var påvirket af det lave madindtag, så argumenterne kørte i ring. Hans spin, tror jeg vi nogen gange har kaldt det.

Han balancerede på kanten af indlæggelse (vi ville helst undgå det), så han skulle fedes op med min. 500gr pr. uge. (registrering af alt madindtag, kalorietælling osv). Han var totalt på tværs og mente, at det bare var psykologer, der ødelagde hans liv. Han gik nok kun i skole 40% af tiden. Han skulle håndteres som et lille barn, og vi kunne ikke forvente, at han selv tog ansvar for noget.

Maj – oktober

Fuldtidssygemeldt og deprimeret. En lang døs.

Smartass i konstant bedring. Han fik diagnose på depression (engangshændelse), atypisk spiseforstyrrelse, hypersensitivitet, et eller andet med psykisk halløj i familien (mig), men til alles forundring ikke mere. Der var nogle tendenser i hans test, men de havde valgt ikke at sætte en diagnose på de særlige udfordringer, han har.

Vi indførte i denne periode skemaer med pligter, belønninger og yderligere regler. Mand var nødt til at være bussemand omkring firkantede regelsæt, fordi det var det, der var nødvendigt.

Oktober – februar

Start på arbejde på eget ønske. Hele 9t om ugen til start, og så var det meningen, at jeg skulle trappe op.

Smartass tabte 2 kg henover julemåneder, og vi startede forfra på registrering og kalorietælling. Han blev skrevet op til indlæggelse, og de sagde, at de havde undervurderet hans problemer. Han er superdygtig i skolen, men han har store indvendinger mod selve skoleformen.

Februar – juni

Læge indførte et max på 20 eller 25 t pr. uge, fordi jeg fortsat var træt og så gråt. Jeg skal have ro og tid alene.

Smartass blev henvist fra vores afdeling på børnepsyk til Center for Spiseforstyrrelse, men de ville ikke tage ham ind.

Juni –

Jeg kommer på 20 timers kontrakt, så jeg ikke behøver at stresse over at skulle trappe op.

Smartass er fuldt integreret med klasse og kammerater igen, men mad er stadig et kæmpe problem.

Vi afventer stadig en yderligere test på børnepsyk med henblik på ADD diagnose.

Jeg selv er startet hos psykiater.

20120825-132057.jpg